Herbsrich
Tangkas Tanpa batasan
Herbsrich
Tangkas Tanpa batasan
Herbsrich
Tangkas Tanpa batasan
Herbsrich
Tangkas Tanpa batasan
Herbsrich
Tangkas Tanpa batasan

 

 

BEIJING - China adalah modal dunia palsu. Di sini anda boleh mendapatkan beg tangan palsu, jam tangan dan elektronik yang kelihatan sama dengan barang-barang yang nyata. Anda boleh melawat taman hiburan dengan lebih 130 replika mercu tanda negara-negara lain, dan membeli-belah di jalan-jalan yang dipenuhi dengan kedai-kedai seperti "Cnanel" dan "Tifeany" dan "Starbocks"

.

 

 

Terdapat banyak fesyen yang mementingkan bajet di China dan di luar negara yang bangga untuk swing meyakinkan Guccis dan Pradas dari bahu mereka, tetapi apabila ia datang untuk solek, minyak wangi dan penjagaan kulit produk, palsu menimbulkan bahaya yang amat nyata.

 

 

Raksa, plumbum, arsenik, sianida dan air kencing dan tikus najis walaupun manusia sering dijumpai dalam kosmetik palsu dibuat di China. Tahap toksin dalam beberapa produk ini telah membawa kepada reaksi alahan yang teruk termasuk ruam kulit dan luka bakar, kecacatan dan masalah kesihatan jangka panjang seperti tekanan darah tinggi dan kemandulan.

 

Walaupun replika produk dari jenama popular seperti MAC dan Urban Decay telah lama bertimbun tinggi pada jadual pasar malam di seluruh Asia, kerajaan asing baru-baru ini dibangkitkan penggera bahawa produk kecantikan palsu yang dibuat di China yang dijual untuk pembeli dalam talian di seluruh dunia.

 

Pada bulan Mei, City of London polis mengeluarkan amaran kebangsaan selepas mendapati bekas penghantaran dipenuhi dengan lebih daripada 4700 versi tiruan produk MAC termasuk asas, lip gloss, pensil kening, bronzer dan bayangan mata. Produk-produk ini kebanyakannya dibuat dalam makmal di China dan dijual ke Eropah Timur dan U.K. melalui laman web seperti eBay dan Amazon, kata polis.

 

The AS Jabatan Keselamatan Dalam Negeri mengeluarkan amaran yang sama tahun lepas, dengan mengatakan bahawa produk kecantikan palsu didapati positif pelbagai toksin, dan juga membahayakan ekonomi AS dengan kerugian runcit kepada syarikat-syarikat Amerika sah berjumlah $ 188,000,000 pada tahun 2010.

 

Ini adalah masalah lama berjalan: Dari 2008-2010 hampir 70% daripada semua barangan palsu yang dirampas di seluruh dunia adalah dari China Dari 2008-2010 hampir 70% daripada semua barangan palsu yang dirampas di seluruh dunia adalah dari China, menurut Pejabat PBB mengenai Dadah dan Jenayah.

 

Kali pertama berusia 24 tahun Andrea Lo tersilap mengarahkan solek palsu adalah pada awal tahun 2011, belajar di U.K. di Oxford Brookes University. Lo mengarahkan solek yang telah diskaunkan sebanyak 50% daripada beberapa penjual di eBay yang mendakwa berpangkalan di Hong Kong.

 

Lo, seorang wartawan berpangkalan di Hong Kong, sedar bahawa banyak barangan tiruan dibuat di China, tetapi berfikir bahawa penjual berpangkalan di hab kewangan separuh autonomi China akan menjadi lebih dipercayai. loceng penggera hanya mula berdering apabila dia mengambil melihat dengan lebih dekat produk.

 

"Pembungkusan solek kelihatan ganjil. Saya masih ingat berfikir fon dari logo tidak kelihatan agak betul dan produk yang sebenar adalah pasti cerdik, "Lo memberitahu Mashable. Beliau merasakan bahawa ia tidak berbaloi masa beliau untuk membuat laporan kepada pihak berkuasa.

 

Ia adalah terlalu awal untuk mengatakan sama ada usaha memuncak daripada pihak polis di tempat-tempat seperti U.K. dan AS kepada aduan penyiasatan akan melemahkan permintaan bagi produk palsu dari China. Syarikat-syarikat seperti Mac berkata, mereka sedang bekerjasama dengan pihak berkuasa antarabangsa untuk menghentikan penjualan haram kosmetik palsu.

 

China mempunyai pasaran e-dagang terbesar di dunia

 

Tetapi kebanyakan produk palsu yang dibuat di China dijual kepada pengguna tempatan.

 Pasaran e-dagang China melepasi Amerika Syarikat untuk menjadi yang terbesar di dunia dengan 2014 dengan jualan dalam talian mencapai $ 296.000.000.000.

 

Ming, seorang suri rumah berusia 28 tahun dari Beijing memberitahu Mashable dia membuat 100,000 yuan ($ 15,700) tahun lepas bekerja hanya kira-kira 10 jam seminggu menjual beg tangan, cermin solek dan produk penjagaan kulit untuk orang dalam lingkungan sosial beliau.

 

Dia membeli produk beliau dari kilang-kilang yang berpangkalan di bandar Guangzhou di selatan China. Beliau mengakui beberapa produk "kelihatan sama" untuk jenama antarabangsa, tetapi berkata dia jujur ​​dengan pelanggan mengenai mana barangan adalah palsu.

 

"Saya secara peribadi menguji produk dan saya tahu mereka adalah kualiti yang baik. Saya rasa pelanggan saya gembira untuk mencari tiruan murah mewah produk yang popular kerana mereka tidak mampu versi sebenar, "kata Ming.

 

Walaupun sesetengah pelanggan tidak mendapatkan keluar melancong, beribu-ribu pengguna lain berasa tertipu apabila pembelian mereka tiba.

Pihak berkuasa Commerce menerima 77.800 aduan mengenai pesanan dalam talian pada tahun lepas, peningkatan sebanyak 357% berbanding tahun sebelumnya, kata satu laporan kerajaan China.

 

Sejak tahun lepas, kerajaan pusat telah meningkatkan usaha untuk membersihkan pasaran kelabu untuk barangan palsu, meletakkan  tekanan yang paling gergasi Internet Cina Alibaba, membeli-belah dalam talian yang dominan dan syarikat pembayaran dalam talian yang telah dibandingkan dengan gabungan eBay, PayPal dan Amazon.

 

Seorang jurucakap syarikat memberitahu Mashable bahawa Alibaba bekerjasama dengan agensi-agensi penguatkuasaan undang-undang China lebih 1,000 kes pemalsuan tahun lalu, yang membawa kepada beratus-ratus tangkapan.

 

Walaupun usaha daripada kerajaan dan syarikat-syarikat seperti Alibaba boleh menawarkan pengguna beberapa perlindungan, pakar mengatakan hukuman bagi pemalsu masih terlalu kabur, dengan kebanyakan pesalah hanya di kenakan denda dan bukannya masa penjara.

"Penjual juga mula memintas peraturan ketat ke atas pasaran dalam talian memihak kepada menggunakan platform media sosial untuk menjual produk," kata Yao Jianfang, seorang penganalisis undang-undang di China e-dagang Penyelidikan Center.

The aplikasi chat WeChat adalah platform yang paling popular untuk borang ini baru muncul e-dagang di China, di mana ia adalah sukar bagi pengawal selia untuk memantau transaksi sejak ia berlaku antara individu dan bukannya dari laman web sosial awam .

Ming secara eksklusif menggunakan WeChat untuk menjual produk beliau kerana beliau berkata ia adalah terlalu berisiko untuk menjual produk palsu di websites.

Tiada sebarang laporan solek palsu dijual kepada orang luar negara dari WeChat, tetapi ini boleh menjadi masalah pada masa akan datang kerana sudah ada lebih 100 juta WeChat pengguna di luar China. jenama antarabangsa, bagaimanapun, sudah terjejas-dengan banyak akaun WeChat berupa sebagai "rasmi" penjual Louis Vuitton sebagai contoh.

 Tencent Holdings, syarikat yang memiliki WeChat, tidak memberi jawapan kepada beberapa permintaan Mashable untuk pesanan komen. Dalam untuk melindungi diri mereka, Yao berkata pengguna perlu belajar banyak perkara tentang produk dan peniaga sebelum mereka membeli dalam talian, dan cuba untuk membandingkan produk dibeli secara online dengan article mengenai produk tiruan.

Tetapi ketulenannya menjadi lebih rumit apabila produk yang dijual dalam talian adalah produk sebenar yang dijual hanya kerana mereka akan tamat tempoh, atau apabila penjual campuran produk sebenar dengan air atau bahan-bahan lain .

Walaupun bahan-bahan yang ditambah tidak toksik, produk ini boleh menjadi tercemar dengan bakteria atau bahan-bahan berbahaya yang lain dalam proses tersebut .Terutama sekali dalam kes-kes ini, harga yang murah tidak adalah petunjuk yang dipercayai kerana produk mungkin kos yang sama atau hanya sedikit lebih murah daripada harga yang disenaraikan di pasaraya.

Kepada pengguna mencari produk kecantikan akan berisiko pada muka yang terdedah daripada risiko consequences.Joanna

Chiu adalah seorang wartawan China untuk Deutsche Presse-Agentur (dpa), dan penulis untuk South China Morning Post dan The Economist .

 

Sumber http://mashable.com/2015/11/10/fake-makeup-china/#myoMojFQwPq7

LOGIN AHLI

STATISTIK LAMAN WEB

050194
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
240
322
1343
45887
2666
3527
50194

Your IP: 54.82.73.21
15-11-2018 19:19

PENGUMUMAN

1. Pemborong extract herba batch 2/2017 adalah di minta bersedia kerana shipment dijangka akan sampai pada 4 March 2017.

2. Kepada sesiapa yang berminat untuk menborong kayu gaharu di negeri johor sila hubungi (en Azizul Hadi di talian 0137499448)

3. Kepada Pemborong extract Herba timur tengah batch 3/2017 adalah di minta bersedia dengan List order masing kerana shipment telah sampai dan dijangka akan keluar dari kompleks kastam klang pada hujung minggu ini.

 

TERJEMAHAN

PELAWAT DI TALIAN

Kami mempunyai 13 Para tetamu dan tiada rakan dalam talian

DAPATKAN INFO KESIHATAN TERKINI DI FACEBOOK

DAPATKAN TIPS DAN INFO MAKE UP DI FACEBOOK

LAWATI PAGE FACEBOOK KAMI DAN LIKE

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com