Herbsrich
Tangkas Tanpa batasan
Herbsrich
Tangkas Tanpa batasan
Herbsrich
Tangkas Tanpa batasan
Herbsrich
Tangkas Tanpa batasan
Herbsrich
Tangkas Tanpa batasanAbaca Leaf

Salah satu unsur fiber asli terkuat di dunia, Abaca Leaf mempunyai pelbagai kegunaan. Apabila di kisar menjadi helaian, Abaca daun perlahan-lahan mengasingkan jauh minyak berlebihan dari kulit kerana keupayaan penyerapan yang tinggi.

FAKTA SAINS

A relatif pokok pisang, Abaca (musa textilis) cukup kuat untuk digunakan dalam tali dan membelit bagi kapal-kapal besar dan tahan air. Pulpa Daun Abaca juga digunakan untuk pelbagai tekstil, termasuk pembuatan kertas dan kain tenunan.

SEJARAH PENGUNAAN

Lebih seribu tahun yang lalu, tukang-tukang di Kyoto menggunakan Abaca daun untuk melindungi emas dan logam berharga lain kerana  hentak dan di padatkan menjadi, kepingan nipis untuk leafing. Mereka tersedar bahawa daun Abaca meninggalkan kesan pada tangan mereka berasa dan kelihatan segar dan bersih. Tidak lama kemudian, geisha dan penghibur Kabuki mula menggunakan helaian ini untuk menjaga solek mereka di tempat.

Untuk mencapai keberkesanan dan paling mewah rasa yang paling tinggi, Kertas Aburatorigami Beauty TATCHA ini diperbuat daripada hanya bahagian paling dalam Daun Abaca, di mana terdapat gentian baldu lembut.

ADAKAH ANDA TAHU?

Mata wang Jepun dicetak pada nota yang mengandungi sehingga 30% Abaca Leaf.

Wanita Jepun. Mereka sentiasa membawa cebisan kertas abaca leaf dalam beg tangan mereka dan menggunakannya untuk menyerap minyak kulit yang berlebihan dan mengekalkan kemasan matte semulajadi sepanjang har

LOGIN AHLI

STATISTIK LAMAN WEB

050160
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
206
322
1309
45887
2632
3527
50160

Your IP: 54.82.73.21
15-11-2018 18:49

PENGUMUMAN

1. Pemborong extract herba batch 2/2017 adalah di minta bersedia kerana shipment dijangka akan sampai pada 4 March 2017.

2. Kepada sesiapa yang berminat untuk menborong kayu gaharu di negeri johor sila hubungi (en Azizul Hadi di talian 0137499448)

3. Kepada Pemborong extract Herba timur tengah batch 3/2017 adalah di minta bersedia dengan List order masing kerana shipment telah sampai dan dijangka akan keluar dari kompleks kastam klang pada hujung minggu ini.

 

TERJEMAHAN

PELAWAT DI TALIAN

Kami mempunyai 10 Para tetamu dan tiada rakan dalam talian

DAPATKAN INFO KESIHATAN TERKINI DI FACEBOOK

DAPATKAN TIPS DAN INFO MAKE UP DI FACEBOOK

LAWATI PAGE FACEBOOK KAMI DAN LIKE

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com