Herbsrich
Tangkas Tanpa batasan
Herbsrich
Tangkas Tanpa batasan
Herbsrich
Tangkas Tanpa batasan
Herbsrich
Tangkas Tanpa batasan
Herbsrich
Tangkas Tanpa batasan

Japanese Wild Rose ialah sejenis yang bunga wangi yang tumbuh secara berkelompok di jepun. Selepas bunga ini mekar bercambah, bunga-bunganya agak kecil tetapi sangat kuat dan menghasilkan banyak buah-buahan, yang dikenali sebagai ROSE HIPS( pinggul meningkat). Rose Hips ini adalah bersifat keras serta cambahan  biji berry  bunga ini mempunyai sumber penting iaitu fatty acid (asid lemak) yang jarang di temui unsur ini terdapat pada bunga.

SAINS

Bijian Rose Hips Wild Rose yang banyak terdapat dalam Vitamin A, C, dan E. Kaya dengan flavonoid dan tanin, buah-buahan bunga ini juga menggalakkan pengeluaran kolagen, yang mengurangkan kemunculan pori – pori pada kulit. dan juga meningkatkan tona dan tekstur kulit dengan mengawal fungsi  semula jadi.kulit terhadap pencemaran dan UV

SEJARAH

Dalam perubatan tradisional Timur, daun tumbuhan Wild Rose Jepun telah digunakan sebagai tuam untuk merawat luka. Pinggul rose juga digunakan sebagai makanan tambahan dan ubat-ubat herba untuk selesema, keradangan dan osteoartritis. Ianya juga di keringkan dan di rebus dengan air  di minum seperti teh untuk melegakan sakit kepala.

ASAL

Berasal dari Asia Timur, Jepun

ADAKAH KAMU TAHU?

Sebatang Japanese Wild Rose boleh menghasilkan sehingga 400 bunga.!!!!!

WILD ABOUT WILD ROSE JEPUN

 

Ada bunga yang adalah satu pemandangan biasa di seluruh Jepun bahawa ramai yang tidak mengenali khazanah botani betul-betul di hadapan mereka. Ini adalah sebahagian besarnya kerana bunga yang rendah hati Wild Rose Jepun (Rosa multiflora) tidak begitu menonjol atau wangi sebagai spesies yang lain, sering dijumpai sederhana beratur laluan pejalan kaki yang mengembara dan merangka pagar. Untuk sebahagian besar tahun, kilang itu muncul untuk menjadi sedikit lebih daripada kehijauan bertele-tele. Tetapi pada pertengahan musim panas, lima kelopak terbuka dan perlahan-lahan bob dalam angin musim panas. Seperti cuaca sejuk, kelopak murtad mendedahkan rosehips, mentol merah kaya dengan aktif berharga dengan banyak manfaat kesihatan dan kecantikan.

 

"... Kelopak murtad mendedahkan rosehips, mentol merah kaya dengan aktif berharga dengan banyak manfaat kesihatan dan kecantikan."

Dalam perubatan tradisional Timur, Jepun Wild Rose daun, kelopak dan pinggul telah dibancuh sebagai teh untuk membawa badan kembali seimbang. Ia juga telah diambil untuk meningkatkan peredaran dan menenangkan roh. sebutan dalam berabad-abad lamanya kami manuskrip kecantikan inspirasi kepada kami di Institut Tatcha untuk menyiasat keberkesanannya.

 

Penyelidik kami mendapati cabutan daripada ini rosehips liar (yang cenderung untuk menjadi lebih besar daripada yang lain jenis meningkat) telah terbukti secara saintifik untuk meningkatkan sintesis kolagen, memberikan kulit yang lebih berisi, penampilan yang tegas. Antioksidan dan vitamin juga mengetatkan liang dengan mengawal dan mengurangkan lebihan minyak tanpa mengeringkan kulit, menjadikan ia amat baik untuk merawat kulit berminyak. Kami sedar sekarang bahawa kita mahu menambah kuasa botani ini kepada Silken Pore Perfecting Matahari formula baru kami untuk menjadikannya lebih berkesan dan elegan.

 

Walaupun sentiasa ada dan mudah diabaikan, Jepun Wild Rose adalah mencari yang jarang berlaku dan indah sememangnya-sama seperti cinta sejati kadang-kadang boleh didapati betul-betul di hadapan mata kita. Dan seperti cinta sejati, sekali ditemui, dihargai selama-lamanya.

 

LOGIN AHLI

STATISTIK LAMAN WEB

050192
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
238
322
1341
45887
2664
3527
50192

Your IP: 54.82.73.21
15-11-2018 19:14

PENGUMUMAN

1. Pemborong extract herba batch 2/2017 adalah di minta bersedia kerana shipment dijangka akan sampai pada 4 March 2017.

2. Kepada sesiapa yang berminat untuk menborong kayu gaharu di negeri johor sila hubungi (en Azizul Hadi di talian 0137499448)

3. Kepada Pemborong extract Herba timur tengah batch 3/2017 adalah di minta bersedia dengan List order masing kerana shipment telah sampai dan dijangka akan keluar dari kompleks kastam klang pada hujung minggu ini.

 

TERJEMAHAN

PELAWAT DI TALIAN

Kami mempunyai 13 Para tetamu dan tiada rakan dalam talian

DAPATKAN INFO KESIHATAN TERKINI DI FACEBOOK

DAPATKAN TIPS DAN INFO MAKE UP DI FACEBOOK

LAWATI PAGE FACEBOOK KAMI DAN LIKE

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com