Herbsrich
Tangkas Tanpa batasan
Herbsrich
Tangkas Tanpa batasan
Herbsrich
Tangkas Tanpa batasan
Herbsrich
Tangkas Tanpa batasan
Herbsrich
Tangkas Tanpa batasan

KOMENUKA RICE

bran beras Jepun, juga dikenali sebagai komenuka, adalah sangat sesuai untuk kulit serta menghaluskan enzim dan ciri-ciri antioksidannya. Komenuka rice ini juga menjadi penyediaan asas kepada program diet di Jepun, banyak faedah untuk badan - dalam dan keluar. bran beras Jepun hingga telah di umumkan oleh doctor pakar usus no1 dunia hiromi shinya komenuka rice adalah tiang kesihatan rakyat jepun

SAINS

Komenuka kaya dengan inositol dan gamma oryzanol, kuat anti-oksidan dan pelembap berkhasiat. Ia adalah satu sumber penting vitamin A, B2, B12 dan E, dan juga secara semula jadi pelembap protein.

 

SEJARAH

Geisha menggunakan air sisa dari beras basuh di dalam bilik mandi untuk kulit lembut, licin dan bercahaya. Ruji pemakanan yang rendah hati juga berkesan membuang kekotoran sambil menyediakan minyak kulit-berkhasiat.

ASAL

bran beras Jepun TATCHA yang dituai dari rantau Tsuya, satu kawasan yang terkenal untuk menghasilkan ekstrak bran beras yang unggul .

ADAKAH KAMU TAHU?

Selain digunakan sebagai pembersih untuk muka, bran beras Jepun juga telah digunakan untuk mencuci rambut, pinggan mangkuk, dan juga lantai kayu semulajadi.

Japanese Wild Rose ialah sejenis yang bunga wangi yang tumbuh secara berkelompok di jepun. Selepas bunga ini mekar bercambah, bunga-bunganya agak kecil tetapi sangat kuat dan menghasilkan banyak buah-buahan, yang dikenali sebagai ROSE HIPS( pinggul meningkat). Rose Hips ini adalah bersifat keras serta cambahan  biji berry  bunga ini mempunyai sumber penting iaitu fatty acid (asid lemak) yang jarang di temui unsur ini terdapat pada bunga.

SAINS

Bijian Rose Hips Wild Rose yang banyak terdapat dalam Vitamin A, C, dan E. Kaya dengan flavonoid dan tanin, buah-buahan bunga ini juga menggalakkan pengeluaran kolagen, yang mengurangkan kemunculan pori – pori pada kulit. dan juga meningkatkan tona dan tekstur kulit dengan mengawal fungsi  semula jadi.kulit terhadap pencemaran dan UV

SEJARAH

Dalam perubatan tradisional Timur, daun tumbuhan Wild Rose Jepun telah digunakan sebagai tuam untuk merawat luka. Pinggul rose juga digunakan sebagai makanan tambahan dan ubat-ubat herba untuk selesema, keradangan dan osteoartritis. Ianya juga di keringkan dan di rebus dengan air  di minum seperti teh untuk melegakan sakit kepala.

ASAL

Berasal dari Asia Timur, Jepun

ADAKAH KAMU TAHU?

Sebatang Japanese Wild Rose boleh menghasilkan sehingga 400 bunga.!!!!!

WILD ABOUT WILD ROSE JEPUN

 

Ada bunga yang adalah satu pemandangan biasa di seluruh Jepun bahawa ramai yang tidak mengenali khazanah botani betul-betul di hadapan mereka. Ini adalah sebahagian besarnya kerana bunga yang rendah hati Wild Rose Jepun (Rosa multiflora) tidak begitu menonjol atau wangi sebagai spesies yang lain, sering dijumpai sederhana beratur laluan pejalan kaki yang mengembara dan merangka pagar. Untuk sebahagian besar tahun, kilang itu muncul untuk menjadi sedikit lebih daripada kehijauan bertele-tele. Tetapi pada pertengahan musim panas, lima kelopak terbuka dan perlahan-lahan bob dalam angin musim panas. Seperti cuaca sejuk, kelopak murtad mendedahkan rosehips, mentol merah kaya dengan aktif berharga dengan banyak manfaat kesihatan dan kecantikan.

 

"... Kelopak murtad mendedahkan rosehips, mentol merah kaya dengan aktif berharga dengan banyak manfaat kesihatan dan kecantikan."

Dalam perubatan tradisional Timur, Jepun Wild Rose daun, kelopak dan pinggul telah dibancuh sebagai teh untuk membawa badan kembali seimbang. Ia juga telah diambil untuk meningkatkan peredaran dan menenangkan roh. sebutan dalam berabad-abad lamanya kami manuskrip kecantikan inspirasi kepada kami di Institut Tatcha untuk menyiasat keberkesanannya.

 

Penyelidik kami mendapati cabutan daripada ini rosehips liar (yang cenderung untuk menjadi lebih besar daripada yang lain jenis meningkat) telah terbukti secara saintifik untuk meningkatkan sintesis kolagen, memberikan kulit yang lebih berisi, penampilan yang tegas. Antioksidan dan vitamin juga mengetatkan liang dengan mengawal dan mengurangkan lebihan minyak tanpa mengeringkan kulit, menjadikan ia amat baik untuk merawat kulit berminyak. Kami sedar sekarang bahawa kita mahu menambah kuasa botani ini kepada Silken Pore Perfecting Matahari formula baru kami untuk menjadikannya lebih berkesan dan elegan.

 

Walaupun sentiasa ada dan mudah diabaikan, Jepun Wild Rose adalah mencari yang jarang berlaku dan indah sememangnya-sama seperti cinta sejati kadang-kadang boleh didapati betul-betul di hadapan mata kita. Dan seperti cinta sejati, sekali ditemui, dihargai selama-lamanya.

 

OATMEAL COLOID

Oats telah digunakan untuk melegakan kulit sensitif selama lebih seribu tahun. struktur kimia yang unik oatmeal koloid menjadikan ia satu kelegaan semulajadi yang ideal yang menenangkan dan melembutkan kulit.

SAINS

Diperbuat daripada oat digiling sehingga halus di kilang sativa Avena, oatmeal koloid melegakan kulit kering atau gatal-gatal. oatmeal koloid terdiri daripada gula dan asid amino, protein, lipid, dan serat. Ini komposisi unik yang menjadikan oatmeal koloid anti-radang, antioksidan, antipruritic dan anti-kulat.

SEJARAH

Penggunaan pertama yang tercatat sejarah adalah di Mesir purba: oat digunakan telah ditambah untuk mandi untuk membantu melembutkan kulit. Ahli sejarah Roman Pliny dinasihatkan untuk mendidih oat dalam cuka sebagai rawatan kulit topikal.

Oat koloid terlebih dahulu direbus, dan dikukus untuk mengekalkan molekul minyak secara semula jadi. bijirin Oat adalah lebihan dari proses tersebut dan di giling ke dalam bentuk serbuk halus. Zarah terkecil oatmeal koloid membentuk halangan occlusive pada kulit, menjadikan ia terhidrat dan lembut.

ADAKAH KAMU TAHU?

Oats melegakan badan dari dalam, juga. Oat mengandungi jumlah yang cukup melatonin, yang membantu mengawal kitaran tidur.

JAPANESE INDIGO

Memiliki warna yang tersediri, JapaneseIndigo telah lama dianggap Herba pemulihan kulit terbaik. Herba legenda botani yang telah sebahagian besarnya dilupakan selama ini, ditemui semula oleh keluarga penanam Jepun. Selain warna berani, ekstrak tumbuhan membantu kulit jengkel tenang dan selesa.

SAINS

Bahan-bahan aktif Indigo ini memberikan kelegaan anti-radang yang kuat. Tryptanthrin adalah sebatian nitrogen kaya terkenal dengan ciri-ciri anti-mikrob, menggalakkan fungsi Glikoprotein untuk membantu meneutralkan toksin dan iritasi. Indirubin adalah sebatian isometrik dinamik yang menghalang protein kerengsaan pada kulit  dan membantu  membolehan penyembuhan kulit dengan menguatkan fungsi halangan itu.

SEJARAH

Indigo yang dinyatakan di dalam Kamus kecantikan purba Tatcha sebagai rawatan untuk gatal, kulit gatal yang digunakan berabad lamanya. Semasa Tamadun pemerintahan Edo, Jepun Samurai memakai lapisan kapas Indigo dicelup di bawah perisai mereka untuk membantu menyembuhkan kecederaan. Hari ini, warna ini sering dirujuk sebagai Pewarna mewah dan juga digunakan untuk pakaian seragam bomba tradisional, dan dibentangkan kepada bayi yang baru lahir dalam bentuk selimut indigo-dicelup "Samurai Biru." - Satu bukti kepada kualiti perlindungannya.

ASAL USUL

The Indigo botani akan menarik  nutrien dari tanah sekelilingnya. Ia dikenali sukar untuk di jaga serta terkenal sukar untuk berkembang, kerana ia hanya sesuai untuk hidup di tanah nutrasi tinggi. Tatcha yang asli Jepun Indigo datang dari ladang yang dikendalikan oleh keluarga di tebing Sungai Yoshino, yang banjir setiap tahun untuk menambah tanah dengan nutrien dan mineral penting.

 



Abaca Leaf

Salah satu unsur fiber asli terkuat di dunia, Abaca Leaf mempunyai pelbagai kegunaan. Apabila di kisar menjadi helaian, Abaca daun perlahan-lahan mengasingkan jauh minyak berlebihan dari kulit kerana keupayaan penyerapan yang tinggi.

FAKTA SAINS

A relatif pokok pisang, Abaca (musa textilis) cukup kuat untuk digunakan dalam tali dan membelit bagi kapal-kapal besar dan tahan air. Pulpa Daun Abaca juga digunakan untuk pelbagai tekstil, termasuk pembuatan kertas dan kain tenunan.

SEJARAH PENGUNAAN

Lebih seribu tahun yang lalu, tukang-tukang di Kyoto menggunakan Abaca daun untuk melindungi emas dan logam berharga lain kerana  hentak dan di padatkan menjadi, kepingan nipis untuk leafing. Mereka tersedar bahawa daun Abaca meninggalkan kesan pada tangan mereka berasa dan kelihatan segar dan bersih. Tidak lama kemudian, geisha dan penghibur Kabuki mula menggunakan helaian ini untuk menjaga solek mereka di tempat.

Untuk mencapai keberkesanan dan paling mewah rasa yang paling tinggi, Kertas Aburatorigami Beauty TATCHA ini diperbuat daripada hanya bahagian paling dalam Daun Abaca, di mana terdapat gentian baldu lembut.

ADAKAH ANDA TAHU?

Mata wang Jepun dicetak pada nota yang mengandungi sehingga 30% Abaca Leaf.

Wanita Jepun. Mereka sentiasa membawa cebisan kertas abaca leaf dalam beg tangan mereka dan menggunakannya untuk menyerap minyak kulit yang berlebihan dan mengekalkan kemasan matte semulajadi sepanjang har

LOGIN AHLI

STATISTIK LAMAN WEB

043423
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
71
101
365
39900
3159
1021
43423

Your IP: 54.198.52.82
26-09-2018 12:52

PENGUMUMAN

1. Pemborong extract herba batch 2/2017 adalah di minta bersedia kerana shipment dijangka akan sampai pada 4 March 2017.

2. Kepada sesiapa yang berminat untuk menborong kayu gaharu di negeri johor sila hubungi (en Azizul Hadi di talian 0137499448)

3. Kepada Pemborong extract Herba timur tengah batch 3/2017 adalah di minta bersedia dengan List order masing kerana shipment telah sampai dan dijangka akan keluar dari kompleks kastam klang pada hujung minggu ini.

 

TERJEMAHAN

PELAWAT DI TALIAN

Kami mempunyai 30 Para tetamu dan tiada rakan dalam talian

DAPATKAN INFO KESIHATAN TERKINI DI FACEBOOK

DAPATKAN TIPS DAN INFO MAKE UP DI FACEBOOK

LAWATI PAGE FACEBOOK KAMI DAN LIKE

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com